Karolina Gála 

Kedves Vendégek!

Néhány évvel ezelőtt indítottuk útjára a Karolina Gálát azzal a céllal, hogy a tantermek falai között formálódó művészeti tevékenységben születő csodákat úgy a karolinásoknak (diákok, szülők, pedagógusok), mint a kívülállóknak büszkén megmutassuk, hiszen nagyon kevesen láthattuk (akkor is) az ősbemutatókat.

A művészeknek nagyon fontos, hogy közönség lássa, hallja a produkciójukat, és visszajelzést is kapjanak a produktumukról. Most a tapsot nem fogják hallani, de a személyes találkozásokkor, remélem, megtörténik a visszajelzés a látottakra!

Személy szerint nagyon büszke vagyok azokra a karolinás diákokra (és az őket tanítókra), akik hatalmas munkával a közönséget gyönyörködtetető, meglepő művészeti alkotásokkal ajándékoznak meg bennünket. (Akkor is, ha a tehetségüket nem csak a Karolina Iskola falai között csiszolják.)

A múzsák nem hallgatnak a nehéz időkben sem, ami gyógyír az alkotóknak és nézőknek is.

2020 áprilisában a Virtuális Karolina Gála színpadára olyan diákokat hívtunk meg, akik nemcsak az iskolai tantermek falai közt, hanem - ebben a különleges évben - otthonról és digitális eszközökkel varázsolták elénk a műsorszámaikat. Természetesen vannak kezdők és haladók a résztvevők között, de mindannyian nagy lelkesedéssel dolgoztak ebben az évben is. Terézia Anya is azt mondja: "Minden jó kicsiben kezdődik!"

Hálás vagyok az az erőfeszítéseikért, a kitartásukért. Adjon erőt a Jóisten a továbbiakban is minden művészettel foglalkozónak ahhoz, hogy a szeretett tevékenységben a saját örömüket megtalálják, és alkotásaikkal bearanyozzák a mi napjainkat is!

Köszöntöm az erőfeszítést, köszönöm az élményt!

Most pedig helyezkedjenek el kényelmesen a fotelban, és fogadják szeretettel az ajánlásaimat!

Szeged, 2021. 04. 21.

                                                                                       Szegedi Ágnes

                                                                                           főigazgató