Mentális Dobbantó

Ez a kezdeményes a tanári kiégést, elkedvetlenedést hivatott megakadályozni, megelőzni, akár csökkenteni káros hatásait. 

A Fungo Nero Diákvállalkozás a mentális egészség megőrzését tűzte ki célul - s bár eleinte saját korosztályában keresett megoldásokat a kütyü-függésre, és a telefonnyomogatásra - az iskolai környezetben is talált problémákat: elnézve túlterhelt tanáraikat, kiknek a digitális élet kisebb-nagyobb kihívásokat tartogat, együttműködve mentortanáraikkal életre hívták a Mentális Dobbantó nevű programot, melynek két fő eleme van:

A Fungo Nero-s fiúk segítséggel létrehoztak egy keretapplikációt, mely menedzseli, hirdeti és jutalmazza azon tevékenységeket, melyeket az iskolában dolgozók saját maguknak szerveznek meg. Abból a gondolatból indultak ki a srácok, hogy amit örömmel végez az ember, az feltölt - a minőségi szabadidő, a kedvelt tevékenység mind-mind csak erősíti az embert: az iskolai dolgozók között többen, szívesen olyan tevékenységet végeztek, melyeket másokkal megosztva egymást is jobban megismerik, közös, felhőtlen, teljesítménynyomás nélküli élményt szereznek, és még tevékenykednek is valami jót. Ez lehet túrázás, süti sütés, aerobic, lekvárfőzés, egy jó beszélgetés ...  A tanári oldalt a tanárok szervezik, egymás között, önkéntesen, lelkesedésből.

A diákvállalkozós diákok saját digitális munkájukkal, a háttérből támogatják ezt a kezdeményezést - hiszen ha kiegyensúlyozottabb, vidámabb tanárokkal találkoznank órákon, az mindenkinek csak a javát szolgálja.